Reviews

Benieuwd naar ervaringen van anderen? Je kunt op deze pagina allerlei reviews lezen. 

Veronique is een van de proeflezers van het manuscript van mijn debuutroman in wording. Met haar feedback benoemt ze zinnen en passages die niet helder zijn, geeft commentaar als lezer en maakt waar nodig complimenten. In het leesrapport geeft ze een opsomming van wat goed gaat en wat nog beter kan. Ik ben er heel blij mee!

– Tirza Elias

Gelukkig heeft Veronique mijn boek Het laatste feest willen proeflezen. Zij liet mij zien hoe een lezer mijn verhaal voor de eerste keer ervaart en daardoor begreep ik beter wat nog niet goed was.

Met haar opmerkingen in haar feedback nam ze mij opnieuw mee door mijn verhaal, maar nu had ik een meer objectieve blik en kwam fouten tegen die ik niet had verwacht.

Haar opmerkingen zijn altijd positief en sporen je als het ware aan om het nog beter te doen. Ondertussen haalt ze er ook nog wat taalfouten uit.

Dank je wel Veronique en ik hoop dat je mijn tweede boek ook wil proeflezen.

– Annet Vermeulen

Veronique was proeflezer voor mijn nieuwe roman (werktitel: De IJsselbrief). Ik koos voor Veronique omdat ze een zeer ervaren lezer en recensent is en daarnaast taalkundig zeer vaardig. Ze heeft op zorgvuldige en respectvolle manier feedback gegeven. Daarbij gaf ze ook aan welke emotie of gedachte ze had bij bepaalde passages in mijn manuscript, zo weet je meteen hoe iets bij een lezer overkomt. Ook maakte Veronique een nuttige rapportage over het verhaal (opbouw, stijl, personages, etc.). Haar opmerkingen zijn scherp en waardevol, aanpassingen naar aanleiding hiervan zullen zeker leiden tot een verbetering van het verhaal. Ik kan Veronique van harte aanbevelen.

– Bertina Mulder, auteur van o.a. De Veluwse verdwijning en De rode magneet 

Het schrijven van Boek 2 was al heerlijk, maar Veronique maakt van het herschrijven pas echt een feestje!
De opmerkingen: love it!

– Wendy de Liefde, auteur van Een Streepje Tegen en Kerst op Curacao

Ik vond het heel leuk om te lezen wat haar gevoel was bij sommige passages.Gelukkig kwam dat altijd overeen met hoe ik wilde dat het zou overkomen naar de lezers maar ik kan me heel goed voorstellen dat ook als dat niet het geval was, je er heel veel aan kan hebben.
Verder apprecieerde ik enorm de kritische kijk op het verhaal.Ze heeft, terecht, een aantal keren een vraag gesteld die me deed inzien dat ik links of rechts wat aanpassingen diende te doen of dingen moest toevoegen of weglaten.
Dit zal de kwaliteit van mijn verhaal alleen maar ten goede komen.
Het is leuk om te lezen dat ze altijd eerlijke, oprechte opmerkingen maakt op een opbouwende manier en dit altijd met oog om het verhaal beter te maken!
Een meerwaarde aan de manier van werken vond ik toch ook wel het proefleesrapport.Het is leuk hoe ze daar in detail ingaat op bepaalde opmerkingen en vragen die ik haar had meegegeven.Maar ik vond vooral de positieve feedback en de tips waar ze in dit rapport iets uitgebreider op ingaat de meeste meerwaarde bieden.

– Ellen Ooms

In opdracht van Uitgeverij Wens Boeken, proefleest Veronique al mijn boeken. Zij is een uiterst waardevolle proeflezer. Niet alleen wijst ze mij op foutjes en typo’s, ze voorziet alle manuscripten ook van een “live-belevingsverslag” in de kantlijn. Zo weet ik precies welke passages werken of waar ik de plank volkomen missla. Veronique is niet alleen op professioneel gebied fijn om mee samen te werken, zij is ook nog eens een mooi, lief en grappig mens.

– Wendy Louise, auteur van Ik wil jou(w) baby!, Seizoenen-serie, Man op Mallorca, Kerst op Mallorca 

Veronique was een van mijn proeflezers voor mijn roman en haar expertise is zo waardevol! Ze bekeek de tekst vanuit een hoek waarvan ik nog niet eerder feedback had gehad, gaf complimenten en het rapport dat zij erbij levert is heel duidelijk en overzichtelijk. Ik wist direct wat al goed is en waar ik nog bij moest spijkeren.
Veronique is fantastisch!

– Suzanne van Bilderbeek, auteur van Zolang je van me houdt  en Zolang je bij me blijft

Veronique is een van mijn lievelingsrecensenten. Na het uitkomen van mijn debuut trokken haar professionele recensies al snel mijn aandacht. Ik was dan ook heel blij dat ze mijn boek wilde recenseren. Wat een toprecensie schreef ze! Toen mijn tweede roman af was en ik proeflezers nodig had, hoefde ik geen moment te twijfelen; Veronique zou er wat mij betreft tussen zitten en gelukkig zei ze ja. Haar kritische blik over mijn manuscript was onmisbaar en de tips die eruit voortvloeiden zorgden voor mooie verbeteringen van mijn verhaal, waar ik inmiddels een prijs mee gewonnen heb. Daarnaast was de samenwerking met haar erg prettig. Ze is vriendelijk, kundig en snel. Ik kan haar iedereen aanbevelen.

– Hilda Spruit, auteur van Geestverwanten en Verschijningen 

Veronique is vanaf het begin van mijn tweede boek (Slashwerk, september 2021) bij het project aangeschoven. Van motivatie voor de eerste pagina’s, tot het proeflezen vlak voor de redactie. Haar opmerkingen in het manuscript zijn niet alleen tips en verbeteringen, maar ook aanmoedigingen om door te zetten. Veronique zal de volgende keer weer mijn eerste keuze proeflezer zijn!

– Femke Meijboom, auteur van Jo: Hier heb je ’n schrepel en daar kan je beginnen en Slashwerk

Veronique was proeflezer van mijn tweede boek Loslaten doet pijn. Het was erg leuk om haar als proeflezer te hebben. Ze is eerlijk, oprecht en heeft een heerlijk gevoel voor humor. Haar eindeloze enthousiasme, maar soms ook opbouwende kritiek heb ik als zeer prettig ervaren. Voor een eventuele derde boek hoop ik dat Veronique opnieuw mijn proeflezer wil zijn.

– Marianne Swinkels, auteur van Wrede onschuld en Loslaten doet pijn